Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@09:53:30 GMT

آگاهی از علائم شپش گامی مثبت جهت کنترل آن است

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۹۷۷۹

آگاهی از علائم شپش گامی مثبت جهت کنترل آن است

دکتر جمیل صادقی فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ابتلا به شپش در سنین مدرسه شایع است و خودمراقبتی و هوشیاری والدین هنگام ابتلا به آن ضروری است.

وی افزود: شپش حشره ای است بدون بال که در مدارس، مهد کودک ها و مراکز تجمیعی (پادگان ها، خوابگاه ها و ...) بیشتر مشاهده می شود.

دکتر صادقی فر ادامه داد: این حشره ۶ پا توانایی پریدن نداشته یکماه عمر دارد و روزانه چهار تا ۶ تخم می گذارد و راه انتقال از طریق تماس نزدیک بین فردی و استفاده از وسایل آلوده مثل (پتو، شانه، و غیره) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام علائم آلودگی به انگل را خارش شدید در پوست سر، تورم غدد لنفاوی پشت گوش و پشت سر و گردن عنوان کرد و گفت: عوارض ابتلا به این بیماری خستگی عمومی، افسردگی و پریشانی روانی ، بیخوابی و ضایعات پوستی بصورت بثورات ریز قرمز رنگ است.

صادقی فر گفت: تشخیص تخم شپش (رشک یا نیت هم می گویند) بیشتر در ناحیه گیجگاه ها بالای گوش ها و پشت گردن دیده می شود و رشک ها به راحتی از مو جدا نمی شوند.

وی تصریح کرد: رعایت دقیق اصول بهداشت فردی (شانه کردن روزانه موی سر، تمیز کردن همه روزه برس و شانه) شستشوی منظم لباس ها از جمله روسری، کلاه، مقنعه، شال و غیره همچنین خشک کردن در معرض آفتاب و اتو کردن لباس ها از راه های پیشگیری از انتقال این انگل است.

وی پرهیز از تماس با لوازم شخصی و لباس های افراد آلوده، کنترل روزانه موی سر دانش آموزان در مدرسه را دیگر اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و گفت: در صورت مشاهده یک مورد مبتلا در یک کلاس باید کل دانش آموزان آن کلاس و در صورت مشاهده آلودگی در سه کلاس باید کل دانش آموزان مدرسه معاینه و بررسی شوند.

دکتر صادقی فر اظهار داشت: شستشوی موها با یک شامپوی معمولی و خشک کردن آنها، استفاده از شامپوی پرمترین و ماساژ پوست سر با ۲ قاشق از آن به مدت ۱۰ دقیقه و سپس آبکشی موها (۲ بار درمان به فاصله هفت تا ۱۰ روز لازم است تا تخم هایی که بعد از هفت روز باز می شوند هم از بین بروند)، آغشته نمودن موها با ترکیب آب و سرکه (۵۰،۵۰) و شانه کردن موی سر با شانه دندانه ریز از جمله راه های درمان این بیماری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، شستشوی لباس و ملحفه در آب جوش بمدت ۳۰ دقیقه و یا استفاده از ماشین لباسشویی، خشک کن و اتو کردن درزهای لباس برای از بین بردن شپش و رشک را از دیگر راه های درمان این انگل عنوان کرد.

وی تاکید کرد: تمام موارد تماس احتمالی باید درمان شوند، در غیر اینصورت همیشه احتمال ابتلای مجدد وجود خواهد داشت.

دکتر صادقی فر تصریح کرد: در صورت ابتلا جهت دریافت شامپوی پرمترین به داروخانه ها و یا برای دریافت رایگان شامپو پرمترین و راهنمایی های لازم به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت مراجعه نمایید.

برچسب‌ها ایلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت ایلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت صادقی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم

دکتر مریم محلوجی‌راد درباره روش‌های درمانی نوین بیماری آسم گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد. امالیزوماب حدود دو سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو یکسان است.

آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط با آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود. پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم
  • تاثیر داروهای استنشاقی بر درمان آسم/ آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم
  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • لباس مخصوص دوندگان کم آبی را جبران می‌کند
  • سفر نیچروان بارزانی به تهران؛ گامی مثبت برای اصلاح روابط
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟