Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر سمینار آموزش آمار دانشکده علوم ریاضی بر جدی گرفتن آموزش آمار در جامعه تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، عبدالحمید رضایی رکن آبادی در مراسم "اولین سمینار آموزشی و تجلیل از استاد پیشکسوت آمار ایران، دکتر حسن صادقی" که در دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد:  همه بر این باور هستیم که آموزش و پژوهش در دانشگاه مکمل یکدیگر بوده و بدون توجه به برنامه‌ریزی آموزشی مناسب، استفاده از روش‌های مناسب در تدریس و بهره‌گیری از مدرسین مجرب، راه برای انجام تحقیقات و پرداختن به امور پژوهشی نیز هموار نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی عنوان کرد: متاسفانه امروزه با توجه به وضع قوانین و مقررات یک بعدی به نفع توسعه پژوهش، تاحدی از اهمیت بعد آموزش غافل شدیم. در آموزش آمار به عنوان یکی از علوم ریاضی که منشا کاربردهای فراوانی در علوم مختلف است، نیز این نابسامانی‌ها موجب شده است آن طور که شایسته است محققین علوم مختلف در کشورمان از علوم اجتماعی و اقتصادی گرفته تا پژوهشگران حوزه‌های زیستی و فناوری نتوانند به جا و مناسب از روش‌ها و مفاهیم آماری در گسترش علوم گوناگون بهره مند شوند.  

رضایی رکن آبادی خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی ضرورت برگزاری سمینارهای ادواری آموزش آمار کاملا محسوس بوده و لزوم برگزاری آن را بیش از پیش نمایان می‌سازد. قطعا با ارتقا شیوه‌های آموزشی، روز آمدی متون درسی و تربیت معلمان زبردست آمار و احتمال در کشور گامی بلند در راستای توسعه این علم برداشته و بهره‌گیری از توانمندی‌های آن را در سطح جامعه فراهم می‌آوریم.  

وی بیان کرد: با توجه به برخورداری اغلب گروه‌های آموزشی آمار دانشگاه‌های کشور از اساتید و محققین توانمند در امر آموزش، با اندکی عنایت به این امر مهم از سوی همه دست اندرکاران تعلیم و تربیت در کشور، چشم‌انداز روشنی را در این زمینه پیش رو خواهیم داشت.  

استاد آمار دانشکده ریاضی دانشگاه فردوسی در ادامه سخنانش در خصوص دکتر حسن صادقی، استاد پیشکسوت آمار ایران، یادآور شد: هرگاه سخن از آموزش باشد بی‌گمان نقش معلمین و اساتید توانمند مانند ستاره‌هایی درخشان در آسمان دانش جلوه نمایی می‌کند و دکتر حسن صادقی جدای از این مطلب نیستند. یکی از برجسته‌ترین اساتید آمار که در همه مقاطع آموزشی با تدریس آمار و ریاضی نقش ارزنده‌ای در تربیت هزاران نفر از افراد موثر در جامعه امروز کشورمان ایفا کرده و در دوره‌های متوالی به عنوان رئیس انجمن آمار ایران خدمات شایانی را نیز به جامعه آماری عرضه کرده است، استاد دوست داشتنی گروه آمار دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد،  دکتر حسن صادقی است.

وی افزود: بنده افتخار شاگردی ایشان را داشتم و همه افرادی که از کلاس درس این استاد بزرگوار بهره‌مند شدند، بر این واقعیت تاکید دارند که دکتر صادقی از زوایا و شئون مختلف، معلم و استادی بی نظیر هستند و با تمام وجود با منش عالی و تدریس هنرمندانه خود همه شاگردان را مجذوب و مدیون خود می‌کنند. شایسته است با پیروی از فرمایشات گهربار امام سجاد (ع) حق معلم و آموزگار خود را با بزرگ داشتن او به جا آوریم و همچنان سخنان او را خوب گوش کنیم و آن‌ها را فرا گیریم.  

آموزش آمار را اولین بار از زبان دکتر صادقی شنیدم

در ادامه پارسیان، استاد گروه آمار دانشگاه تهران اظهار کرد: بنده دکتر صادقی را از سال 1359، پس از بازگشتم به کشور، از کنفرانس ریاضی که در مشهد برگزار شد می‌شناسم. طبعا جوانی کم تجربه بودم و با بعضی از واژگان ناآشنا و اولین بار دو کلمه «آموزش آمار» را از زبان ایشان شنیدم که طبق معمول با حرارت خاص و کلمات حساب شده بیان کردند.

وی اضافه کرد: اولین جرقه و زنگ نزدیکی و فشردن دست دوستی را با «آموزش آمار» با ایشان شروع کردم بی شک دغدغه آن روزهای دکتر صادقی را پس از گذشت نزدیک به 40 سال بهتر درک می‌کنم. بیشترین دوره همکاری و همراهی بنده با دکتر صادقی به سال‌های 1381 الی 1385 برمی‌گردد.

استاد گروه آمار دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: در این سال‌ها دکتر صادقی در تهران بود و رئیس انجمن آمار ایران و بنده هم عضو اصلی هیئت مدیره انجمن بودم بی اغراق سکونت ایشان در تهران و مدیریت دکتر در این دو دوره متوالی برای انجمن مبارک و نعمتی بود.  

وی با بیان اینکه از نظر من دو دوره 83-81 و 85-83 از پربارترین دوره‌های هیئت مدیره انجمن آمار ایران محسوب می‌شود، گفت: مروری بر مباحث انجام گرفته در این دوره‌ها و تصمیمات اتخاذ شده موید این ادعای بنده است، از خصوصیات بارز دکتر صادقی در این دو دوره را می‌توانم طرف مشورت قرار دادن اعضا هیئت مدیره و اجماع در انجام کارها بیان کنم.

پارسیان افزود: حضور اینجانب در انجمن آمار ایران و در خدمت ایشان بودن برای من یک توفیق الهی بود و ذوق و علاقه ایشان در کار و خدمت برای انجمن و جامعه آماری کشور و توجه به مسائل آموزش آمار را از نزدیک احساس کردم. دکتر صادقی دوستی صمیمی است و در نقدهای ضروری کوتاهی نمی‌کند. علی رغم اینکه ممکن است خوشایند بعضی از افراد نباشد، بنده از صراحت لهجه و نقدهای ایشان لذت بردم.

یادگیری و دانستن مطالب جدید، همیشه ذهن و فکر مرا مشغول کرده است

استاد پیشکسوت آمار ایران نیز در این مراسم گفت: یادگیری و دانستن مطالب جدید، همیشه ذهن و فکر مرا مشغول کرده است و هنوز هم مایلم اگر موقعیتی به وجود آید از دانشجویان و اساتید برجسته مطالبی را بیاموزم.

دکتر حسن صادقی اظهار کرد: شروع تحصیلاتم از مکتب‌های قدیمی و از چهار سالگی است و پایان تحصیلات رسمی در سال 1352 است. پایان شش ساله ابتدایی از تنها دبستان بخش تربت جام در سال 1328، پایان دوره متوسطه از تنها کلاس ششم ریاضی در شهر مشهد در سال 1334، پایان دوره کارشناسی در رشته ریاضی از دانش‌سرای عالی شهر مشهد در سال 1338، پایان دوره دکتری در رشته آمار از دانشگاه پل ساباته شهر تولوز کشور فرانسه در سال 1352 بود.

وی افزود: لذت آموزش و انتقال مطلب به دیگران را زمانی بردم که هنوز دانش آموزی بیشتر نبودم. در سال ششم ابتدایی درسی به نام حساب داشتیم که علاوه بر ریاضی مقدماتی مطالبی در ارتباط با مرابحه و قسط السنین در آن بود که شامل تمرین‌های مشکلی می‌شد، از اینکه در درس توانایی خوبی داشتم، به پیشنهاد معلم این درس که ناظم مدرسه هم بود، بعضی از شب‌ها در پرتو نور چراغ توری و تحت نظارت این معلم، در کلاس حاضر می‌شدیم و من در پای تخته سیاه به حل تمرین‌ها می‌پرداختم و توضیحات لازم را هم می‌دادم.

این استاد پیشکسوت آمار ایران عنوان کرد: از این نظر هم مورد توجه مسئولین دبستان بودم و در سال 1334 به استخدام آموزش و پرورش خراسان درآمدم و در تنها دبیرستان سه کلاسه شهر تربت جام به تدریس پرداختم. جالب است اضافه کنم که نه تنها ریاضی بلکه دروس فیزیک، شیمی، طبیعی و حتی درس دینی هم تدریس کردم.

صادقی تصریح کرد: هنوز برنامه درسی آن زمان را به یادگار دارم. قبل از انقلاب به مدت سه سال معاونت و سپس سرپرستی دوره‌های شبانه دانشگاه فردوسی را داشتم که شامل همه رشته‌های دانشکده علوم و دانشکده ادبیات می‌شد. بعد از انقلاب هم مدتی مدیر کل امور دانشجویی و مدتی هم مدیر گروه آمار بودم که سپس به فرصت مطالعاتی رفتم، دو دوره دو ساله دبیر انجمن آمار ایران و یک دوره هم بازرس انجمن بودم.
 

استاد حسن صادقی هیچ‌نکته‌ای را بدون اثبات نمی‌پذیرفتند

دکتر مجتبی میر صالحی، استاد گروه برق دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه مراسم گفت: من در سال‌های 1347 تا 1349 افتخار شاگردی استاد حسن صادقی را داشتم. در آن سال‌ها ایشان قبل از اخذ درجه دکتری به عنوان دبیر ریاضی در دبیرستان‌ها تدریس می‌کردند و از معروف‌ترین دبیران ریاضی مشهد بودند.

وی اضافه کرد: دکتر در آموزش بسیار متعهد و منضبط بودند و برای دروسی که تدریس می‌کردند، جزوات بسیار مفیدی تالیف کرده بودند که به صورت کپی در اختیار شاگردان قرار می‌دادند. مسائلی که در این جزوات مطرح شده بود بسیار جامع و حاوی همه نکات درس بود و در تدریس هم بسیار دقیق بودند و بر خلاف آنچه متاسفانه امروز در اکثر دبیرستان‌ها رسم شده است، همه نکات را در کلاس بیان می‌کردند تا مطلب ناگفته‌ای باقی نماند.

استاد گروه برق دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: در نوشتن مطالب بر روی تخته سیاه هم شیوه خاص خود را داشتند اشکال هندسی و روابط ریاضی را با دقت و با استفاده از گچ‌های رنگی به صورت زیبایی روی تخته می‌نوشتند. همیشه از گوشه بالا و سمت چپ تخته شروع می‌کردند و پس از عبارت «به نام خدا» در ستون‌های موازی که با کشیدن خط‌های عمودی از هم جدا می‌کردند و مطالب را می‌نوشتند.

وی بیان کرد: معمولا در پایان جلسه تخته کلاس پر شده بود و همه نکات درس روی آن قرار داشت. ایشان تنها به گفتن مطالب بسنده نمی‌کردند، بلکه از دانش آموزان در مورد حل مسائل درس می‌پرسیدند و برای این کار در انتهای کلاس می‌نشستند و به صورت تصادفی دانش آموزان را به پای تخته می‌فرستادند. هر جمله‌ای که دانش آموز بیان می‌کرد، دلیل آن را سوال می‌کردند و هیچ نکته‌ای را بدون اثبات نمی‌پذیرفتند. شیوه تدریس و تعهد اخلاقی‌شان به آموزش، الگویی برای شاگردان‌شان از جمله من شد.

میرصالحی خاطر نشان کرد: در سال 1349 که از دبیرستان فارغ التحصیل شدیم، ایشان برای ادامه تحصیل عازم فرانسه بودند به یاد دارم که در زمان خداحافظی با کلاس، فرمودند «ان شاء الله همدیگر را در دانشگاه می‌بینم» که این اتفاق رخ داد ایشان پس از اخذ درجه دکتری به دانشگاه فردوسی مشهد پیوستند و چند تن از دانش آموزان سابق‌شان از تدریس‌شان در دانشگاه بهره‌مند شدند.

ابوالقاسم بزرگ نیا، استاد گروه آمار دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه مراسم طی سخنانی اظهار کرد:  نام زیبای دکتر حسن صادقی به عنوان مجموعه تمام محاسن و صادقی به عنوان صدق این معناست. استاد عزیز دوست و همبازی و همکلاسی تمام مراحل تحصیلی بنده بوده و به این افتخار می‌کنم.

وی عنوان کرد: دکتر صادقی استادی توانا، بی نظیر و شهره آفاق هستند در نظم و ترتیب و تسلط بر مطالب درسی معلمی بسیار توانا و واجد تمام نکات برجسته هستند. مطالب درسی را به صورتی مرتب و منظم و با بیانی شیرین و جالب توجه بیان می‌کنند که شنونده را شیفته خود می‌سازند و به تصدیق همکاران و دانشجویان که اغلب آن‌ها از اساتید برجسته دانشگاه هستند یکتا و منحصر به فرد است و در این دوران طولانی دوستی از ایشان بهره‌ها بردم که چراغ راهم بوده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آمار تجلیل دانشگاه فردوسی مشهد منطقه خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۴۳۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره ششمین جشنواره فرهیختگان جوان  در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از کودکستان تا دکتری در امر تعلیم و تربیت نقش جدی دارد و به عنوان یک کنشگر متفکر عالم می‌خواهد در این صحنه حاضر است.

توجه به دانش‌آموز امری اساسی است

وی افزود: توجه به دانش‌آموز برای کشوری که می‌خواهد پژوهشگران نخبه داشته باشد، امری ضروری و اساسی است. در همه اسناد کشورهای مختلف می‌بینیم که پژوهش برای اینکه در وجود دانش‌آموزان نهادینه شود، بایستی از مدرسه شروع شود.

آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است

دکتر طهرانچی با بیان اینکه آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است، ادامه داد: لذا این امر باید به آموزش عمیق، کاربردی و فایده‌محور تبدیل شود. اگر همچنین رخدادهایی نباشند، بلاشک شرایط عرصه بروز و ظهور یادگیری عمیق فراهم نمی‌شود.

جشنواره فرهیختگان جوان؛ بزرگترین رویداد کشور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: جشنواره فرهیختگان جوان به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حال حاضر در مجموعه مدارس بعد از فرهیختگان برای سطح ربوکاپ این مجموعه را صرفا برای دانش‌آموزان برگزار کردیم و این دانش‌آموزان در این جشنواره در نقش معلمان حاضر می‌شوند.

وی گفت: باید در خصوص اجرای جشنواره‌های این‌چنینی حرکت جدی‌ای داشته باشیم و در کشور برای آن اهمیت ویژه‌ای قائل شوند.

دانشجو خوب از پرورش دانش‌آموزان حاصل می‌شود

دکتر طهرانچی با بیان اینکه تقریبا ۷۵۰ تیم شرکت‌ کردند، اظهار کرد: نسبت به سال‌های قبل پیشرفت خوبی کردیم، زیرا بیماری همه گیر کرونا افت شدیدی در برگزاری مسابقات ایجاد کرد. حضور دانشگاه‌های کشور به‌صورت جدی در این عرصه‌ها و رخدادهای این چنینی مهم تلقی می‌شود، چراکه دانشجوی خوب از پرورش دانش‌آموزان خوب و مستعد حاصل می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه از سراسر ایران ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت‌کننده در این رخداد دانش‌آموزی حضور دارند، تصریح کرد: شور و نشاط حاصل از دانش‌آموزان بسیار لذت‌بخش است و از همه دانش‌آموزان خوب سرزمین دعوت می‌کنیم تا سال آینده با رخداد بزرگ‌تری میزبانی کنیم.

دکتر طهرانچی با اشاره به برنامه دانشگاه آزاد برای تقویت مهارت‌محوری، ادامه داد: بالاتر از مهارت‌محوری افزایش قدرت توانایی دانش‌آموزان همزمان با دانایی آن‌هاست.

دانش‌آموزان نسبت به دانایی غفلت بزرگی دارند

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان نسبت به دانایی غفلت‌های بزرگی دارند، ابراز کرد: مهارت تنها کافی نیست و بایستی دانایی و توانایی دانش‌آموزان، روحیه دانستن و پرسش برای توانستن و دانستن را تقویت کنیم؛ لذا دانشگاه آزاد یک برنامه مدون و مشخص با محور مدیریت عالمانه مدارس دارد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی در حال شکل‌گیری است و عهده‌دار مدارس سمای دانشگاه شده‌اند که ۸۵۰ مدرسه است. درصدد هستیم مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را نشان دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش آذری جهرمی درباره اعلام کاهش آمار طلاق در کشور
  • کنایه آذری جهرمی به دولت رئیسی و خبرگزاری دولت /آمارِ دروغ یا دروغِ آماری؟
  • کنایه آذری جهرمی به خبرگزاری دولت در مورد کاهش آمار طلاق در کشور: آمارِ دروغ ، دروغِ آماری
  • اساس و پایه دانشگاه بر منزلت استاد نهادینه شده است
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی